Vanaf 12 jaar mag mijn kind zelf kiezen!

Vanaf 12 jaar mag mijn kind zelf kiezen!

Pas nog weer gehoord bij een mediation. 

Regelmatig wordt dit zelfs als dreigement gebruikt tijdens een mediation of procedure. Vaak wordt niet beseft hoe schadelijk dit kan zijn voor het kind. Voor wie moet ik kiezen, hoe zal papa/mama het vinden als ik voor de ander kies? Deze druk moet je een kind niet willen opleggen.

Het is dus niet waar! Kinderen zijn tot 18 jaar minderjarig. Beslissingen die op minderjarige kinderen betrekking hebben worden genomen door de ouder(s) die het gezag uitoefenen. Meestal zullen dit beide ouders zijn. 

Vanaf 12 jaar worden kinderen in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven bij de rechter over o.a. waar ze willen wonen. Dit heet het kinderverhoor. De rechter zal zo mogelijk rekening houden met de wensen van het kind maar maakt zelf een afweging van alle belangen en neemt dan een beslissing. Hoe ouder het kind hoe meer rekening met zijn/haar wensen gehouden zal worden.

 

Wat doet een onafhankelijke mediator?

Mediation via een onafhankelijke bemiddelaar helpt u bij het vinden van oplossingen in conflictsituaties. Doel is tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Lees verder...

Erkend professional mediator

   

Contactgegevens

Postadres
Vriezenveenseweg 85,
7602 AB Almelo 
Tel: 06 2240 1923
info@vanderpollmediation.nl
      Bezoekadres
(alleen op afspraak)
Wierdensestraat 43
7607 GG Almelo